Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Βιταμίνες

Τα µαλλιά κατά 97% αποτελούνται από την ΚΕΡΑΤΙΝΗ. Βλέπουµε δηλαδή ότι οι πρωτεϊνικές αλυσίδες των καλλυντικών επεµβαίνουν στις πρωτε'ί'νες των µαλλιών μας, για να σταµατήσουν τήν φθορά και να τους δώσουν την απαραίτητη βoήθεια ώστε να στέκονται εκεί που τα χτενίζουµε και να παρουσιάζουν ένα ωραίο αποτέλεσμα

. Ο όγκος των µαλλιών σε κάθε άνθρωπο εξαρτάται από διάφορους κληρονοµικούς παράγovτες και από το χρώµα. Οι ξανθοι έχουν περιπου 140.000 τριχες, οι καστανοι γύρω στις 110.000. Οι κοκκινοµάληδες ειναι οι πιο φτωχοι σε µαλλιά. Έχουν κατά µέσο όρο 90.000 τριχες. Στη διάρκεια της ζωής τους, ο όγκος και η ποιότητα των µαλλιών εξελίσσovται πολύ διαφορετικά σε κάθε άτοµο.

Όµως, οι απώλειες δεν παύουν να ειναι σηµαντικές. Αν δεν πάρουμε τα µέτρα µας, η τριχόπτωση µπορει να εµφανιστει ξανά και ξανά . Οργανώστε σωστά την φροντίδα των µαλλιών σας,και θα γίνουν όµορφα, όπως και πριν .Ρωτήστε μας,και θα σας βοήθησουμε με εξιδικευμενα σαμπουάν KERASTASE- LOREAL πλούσια σε βιταμίνες για τα μαλλιά σας.

Ποιό είναι το αίτιο της τριχόπτωσης;

Δεν υπάρχει ΕΝΑ αίτιο για την τριχόπτωση. Είναι δυνατόν να οφείλεται σε μια εντελώς περιστασιακή και άνευ σημασίας συνήθως κατάσταση, όπως είναι ο υψηλός πυρετός μετά απο μια μόλυνση, ή να είναι άγνωστης αιτιολογίας όπως η ανδρογεννετική αλωπεκία ή ακόμη να υποκρύπτεται μια σοβαρή ορμονική διαταραχή, που απλά εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Αλλες αίτίες είναι οι εξής

.ΑΙΤΙΕΣ ΠΤΩΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
1. Αναιμία . 2. Ορμονικά προβλήματα
3.Λανθασμένη δίαιτα
4. Στρές 5. Χορτοφαγία
6. Κατάπτωση ηθική-στρες
7. Λήψη φαρμάκων
.8.Κληρονομηκότητα

Κάθε τρίχα έχει στη ρίζα της ορμονικούς δέκτες. Μέσω
αυτών οι ορμόνες που προσκολλώνται εκεί καθορίζουν τη
ζωή της τρίχας.Προσέχετε διαίτερα τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά αν έχετε μείωση
σιδήρου και βιταμινών.
Οι ανδρικές ορμό-
νες, τα ανδρογόνα, επιταχύνουν την εξέλιξη του κύκλου και μειώνουν τη ζωή τωνμαλλιών. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας τα μαλλιά γεννιώνται, αναπτύσσονται αλλά και πεθαίνουν. Είναι μία φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των τριχών που εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους, με φυσιολογικό όγκο μαλλιών από 90.000 - 130.000 τρίχες.

Ο φυσιολογικός ρυθμός τριχόπτωσης είναι περίπου 50 τρίχες την ημέρα, που όμως ξαναβγαίνουν από τους ίδιους θύλακες μετά από λίγες εβδομάδες.Αυτή η διαδικασία και με αυτό το ρυθμό είναι φυσιολογική τριχόπτωση και τα μαλλιά μας δεν αραιώνουν.Αν ομως παρατηρηθεί πολλή μέγαλη αύξηση τίς πτώσης εκεί κάτι τρέχει. Συνήθως η πιο σημαντική αιτία είναι η κακή διατροφή που έχει σαν συνέπεια να μην παίρνουν οι τρίχες των μαλλιών τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Μυστικά στάιλινγκ

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά καλά μυστικά στάιλινγκ για κάθε προϊόν χωριστά:

Τζελ για γλυπτική
Για να δώσετε όγκο στα μακριά μαλλιά, ψεκάστε με ένα τζελ για γλυπτική σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά και στεγνώστε τα με πιστολάκι ρίχνοντας τα μαλλιά προς τα εμπρός.

Τζελ φιξαρίσματος
Για να δώσετε πολύ δυνατό κράτημα στο χτένισμά σας και για να κρατήσετε σε όρθια θέση τη φράντζα ή τις αφέλειες, απλώστε στα μαλλιά σας επιπλέον ποσότητα από το τζελ φιξαρίσματος. Δώστε περισσότερη υφή στα μαλλιά σας, δουλεύοντας το τζελ φιξαρίσματος στις παλάμες σας και απλώστε το σε στεγνά μαλλιά. Εάν χρησιμοποιείτε ρόλλεϋ, απλώστε μία μικρή ποσότητα τζελ φιξαρίσματος στα μαλλιά σας, πριν από το τελικό βούρτσισμα για να αποκτήσετε τη γυαλάδα. Απλώστε το τζελ φιξαρίσματος στις ρίζες των λεπτών, αδύναμων μαλλιών, όταν είναι στεγνά για να δώσετε όγκο και ύψος.

Αφρός για όγκο στα μαλλιά
Όταν τα λεπτά μαλλιά αδυνατίζουν, χρησιμοποιείτε τον αφρό για όγκο στα μαλλιά σε στεγνά μαλλιά, απλώνοντας στις ρίζες για να δώσετε επιπλέον όγκο, χωρίς να βαρύνετε τα μαλλιά σας.
Για ύψος και όγκο σε ένα φυσικό χτένισμα, απλώστε τον αφρό για όγκο στα μαλλιά στις ρίζες των βρεγμένων μαλλιών προτού τους δώσετε κάποιο στυλ.

Σπρέι στυλιζαρίσματος και φινιρίσματος
Όταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή άλλα εργαλεία στάλινγκ που εκπέμπουν θερμότητα σε λεπτά μαλλιά, ψεκάστε τα μαλλιά σας με το σπρέι στυλιζαρίσματος και φινιρίσματος πριν προχωρήσετε στο στάιλινγκ, ώστε να καλύψετε και να προστατέψετε τόσο τα μαλλιά σας όσο και το κράτημά τους.

Για λεπτά μαλλιά, ψεκάστε σε όχι εντελώς στεγνά μαλλιά, πριν ολοκληρώσετε το στέγνωμα των μαλλιών σας για να δώσετε όγκο και ύψος.

Ψεκάστε με σπρέι φινιρίσματος και στυλιζαρίσματος μία βούρτσα με φυσικές σκληρές τρίχες, προτού βουρτσίσετε τα μαλλιά σας για να μειώσετε το στατικό ηλεκτρισμό.

Λαμπερά μαλλιά σημαίνει υγιή μαλλιά

Στα υγιή μαλλιά, τα λέπια της τρίχας είναι σε θέση οριζόντια και σε επάλληλη παράταξη, δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια. Το υγιές εξωτερικό περίβλημα τρίχας σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι και φαίνονται υγιή, έχουν ελαστικότητα και είναι πειθαρχημένα στο χτένισμά τους. Το εμφανές αποτέλεσμα είναι το στέλεχος της τρίχας να λάμπει, γιατί η λεία επιφάνεια της τρίχας αντανακλά το φως αντί να το απορροφά.

- Στην περίπτωση που η τρίχα έχει υποστεί φθορά, τα λέπια της σπάνε και ανοίγουν, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγαλύτερη ζημιά στην τρίχα από τη διαρκή διείσδυση χημικών συστατικών και προϊόντων. Παράλληλα, το εξωτερικό στρώμα της τρίχας θα απορροφά το φως αντί να το αντανακλά, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά. Όταν η κατάσταση της τρίχας παραμένει έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα να χειροτερεύει. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί η κατάλληλη καθημερινή φροντίδα των μαλλιών, ώστε να διορθωθεί η ζημιά που έχει συντελεστεί.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ποιό χρώμα ταιράζει στα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε και σίγουρα τα μαλλιά σου θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα! Ήλιος, θάλασσα, αλάτι αφυδατώνουν τα μαλλιά σου που δεν έχουν περάσει και λίγα με το πιστολάκι που χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά!

Θέλεις μια αλλαγή αλλά δεν είσαι σίγουρη ποιο χρώμα να διαλέξεις για φέτος το καλοκαίρι; Μην ανησυχείς, η χρωματική γκάμα φέτος σε αφήνει ελεύθερη να αποκτήσεις τα θεϊκά μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν!

Μπες στο ίσο δρόμο: τα ίσια μαλλιά πέρα από πολύ ωραία – όταν είναι υγιή και λαμπερά- είναι και πολύ της μόδας! Πιασμένα στο πλάι ή μισά δίνουν ένα ρομαντικό τόνο στο χτένισμα σου, ελεύθερα κάτω σε μετατρέπουν στην απόλυτη femme fatale, αλλά και πιασμένα στην κορυφή με ανάλαφρες τούφες να πέφτουν χαλαρά στους ώμους σου, σου χαρίζουν την κόμη των ονείρων σου!

Βάλε χρώμα: επέλεξε ζεστά χρώματα σε γήινους τόνους για φέτος το καλοκαίρι που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου! Το natural look, είναι για μια κόμη φορά in!

Αν έχεις ροζ επιδερμίδα διάλεξε αποχρώσεις σαντρέ αλλά και ξανθές ανταύγειες ή μες που «δένουν» άψογα με την επιδερμίδα σου.Αν η επιδερμίδα σου έχει μια πιο κιτρινωπή απόχρωση, τότε σου ταιριάζουν πιο ζεστές αποχρώσεις .

Το καστανό ή το σοκολατί είναι μια πολύ καλή λύση! Τα λιπαρά μαλλιά είναι από τη φύση τους πιο λαμπερά και δεν έχουν ανάγκη από κοντίσιονερ.Στη συνέχεια σκούπισε το κεφάλι με μια πετσέτα. Αν πάλι από τις βαφές, τα μαλλιά σου έχουν γίνει ξηρά, φρόντισε να χρησιμοποιείς μάσκα μαλλιών σε κάθε λούσιμο αλλά καλό είναι να μη λούζεσαι πολύ συχνά γιατί η τρίχα γίνεται πολύ πιο εύθραυστη.

Αν έχεις ξηρά ή λεπτά μαλλιά απέφυγε τη χρήση χημικών ουσιών (π.χ. βαφές, περμανάντ κλπ.), οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματοπάθειες αλλά και να αποδυναμώσουν την τρίχα σου!

Αν πάλι έχεις σγουρά μαλλιά, μην ξεχνάς ότι απορροφούν το φως και τον ήλιο αλλά σε συνδυασμό με πιο σκούρες αποχρώσεις (καστανό, μαύρο) έχουν ιδιαίτερη λάμψη!

Λευκός Οίκος: ακόμη αν έχεις πολλά λευκά, οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις όπως το ψυχρό ξανθό ή οι ξανθές ανταύγειες θα τα καλύψουν και όταν θα βγαίνει η ρίζα σου δεν θα υπάρχει τόση έντονη διαφορά, οπότε είναι μαι καλύσ λύση για το καλοκαιράκι.

Θεϊκά μαλλιά: όσο για το κούρεμα σου οι επιλογές είναι πολλές. Το καλοκαίρι, μπορείς και επιβάλλεται να λανσάρεις ένα πιο χαλαρό λουκ στα μαλλιά σου, που και θα αποκαταστήσουν τη χαμένη λάμψη τους και θα ξεκουραστούν από τις ατελείωτες ώρες styling. Ιδανική λύση που σου προσδίδει και έναν αέρα glamour είναι ένας χαλαρός κότσος που γίνεται πολύ εύκολα και εντυπωσιάζει!

Βιταμίνες: μην ξεχνάς ότι τα μαλλιά και το δέρμα σου είναι ο καθρέφτης της διατροφής σου! Η διατροφή σου πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες A,B,C αλλά αι σίδηρο! Επίσης το νερό, βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού σου και δεν πρέπει να το ξεχνάς!

Και αφού έμαθες τα μυστικά για θεϊκά μαλλιά, δεν έχεις παρά να τα εφαρμόσεις σήμερα κιόλας ώστε τα μαλλιά σου να hair-ουν άκρας υγείας!

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ

Οι τρίχες αναπτύσσονται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες περιοχές της επιδερμίδας που διεισδύουν μέσα στο χόριο, που ονομάζονται θύλακοι.

Η τρίχα δημιουργείται από κύτταρα που διαιρούνται ταχύτατα μέσα στο βολβό που βρίσκεται στη βάση του θυλάκου. Η θηλή της τρίχας κάτω από το βολβό περιέχει αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά. Κάθε θύλακος έχει περιόδους ανάπτυξης που ακολουθούνται από περιόδους ανάπαυσης. Παρ’ όλα αυτά οι φάσεις των διαφορετικών θυλάκων δε συγχρονίζονται. Κάθε μέρα μεγαλώνουν κάποιες τρίχες ενώ άλλες πέφτουν.

Ο ρόλος της τρίχας είναι σημαντικός παράλληλα μ’ αυτόν του δέρματος και των νυχιών, καθώς παρέχει προστασία στο δέρμα και συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας των επιπέδων υγρασίας και θερμότητας.

Έτσι, π.χ. οι χοντρές τρίχες του τριχωτού της κεφαλής βοηθούν στη μόνωση της κεφαλής και την προστασία της από την απώλεια θερμότητας ή από τις επιδράσεις του ήλιου, οι βλεφαρίδες προστατεύουν το μάτι από την πιθανή είσοδο ξένων σωμάτων, τα φρύδια καθοδηγούν τον ιδρώτα μακριά από τα μάτια, κ.α.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Tips για την τέλεια νυφικά χτενίσματα

Επιθυμείτε την ημέρα του γάμου σας να έχετε το χτένισμα που πάντα ονειρευόσασταν; Να βγουν αληθινά τα όνειρά σας; Δώστε την ανάλογη βαρύτητα και προσοχή και διαβάστε τα dos και don'ts για υπέροχα μαλλιά που σας προσφέρει ο Τέλειος Γάμος.

Προγραμματίστε νωρίς...
Εάν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι βαμμένα, να κάνετε περμανάντ ή να βάλετε extension, κάντε το περίπου ένα μήνα πριν από την ημέρα του γάμου σας. Ο επιπλέον χρόνος θα σας βοηθήσει να τα συνηθίσετε, να υιοθετήσετε το καινούργιο στυλ, έτσι ώστε να φαίνονται περισσότερο φυσικά. Επίσης, θα έχετε το χρόνο για να τα διορθώσετε, αν παρουσιαστεί οτιδήποτε απρόοπτο.

Μην βιαστείτε...
Μην φτιάξετε τα μαλλιά σας πάρα πολύ νωρίς από την ώρα του γάμου σας, και σε περίπτωση που θα τα σηκώσετε επάνω να μην είναι πολύ σφιχτά. Το κεφάλι σας μπορεί να αρχίσει να πονάει και ο πονοκέφαλος θα σας χαλάσει την διάθεση, με αποτέλεσμα να χαθεί το πλατύ χαμόγελο από τα χείλη σας.

Φροντίστε τα μαλλιά σας...
Χαρίστε στα μαλλιά σας μια περιποίηση μερικές εβδομάδες πριν από τη γαμήλια ημερομηνία σας και κουρέψτε τα ή πιθανόν μόνο τις άκρες λίγες εβδομάδες πριν.

Κάντε την έρευνα σας...
Προσπαθήστε να συμβουλευτείτε περισσότερους από έναν επαγγελματίες και ανακαλύψτε τον κατάλληλο για τα δικό σας στυλ και γούστο. Μπορεί να υπάρξει κάποιος στο κομμωτήριο που επισκέπτεστε τακτικά που με ένα βλέμμα θα σας πει τι σας ταιριάζει καλύτερα. Αν δεν ικανοποιηθείτε από εκεί, ζητήστε συστάσεις, γιατί τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι διαφορετικά για το μεγάλο γεγονός από την καθημερινότητα.

Ζητήστε βοήθεια...
Εάν προγραμματίζετε να φτιάξετε μόνη σας τα μαλλιά σας, κάντε το μόνο εάν είσαστε 100% σίγουρη. Να έχετε όμως δίπλα σας και μια πολύ καλή και ειλικρινή σας φίλη, για να σας εκφράσει και τη δική της άποψη.

Να παραμείνετε ο εαυτός σας...
Σίγουρα επιθυμείτε να είσαστε η βασίλισσα της βραδιάς, αλλά προσπαθήστε να μην επιλέξετε κάτι που θα είναι εκτός του δικού σας στυλ και ύφους, και δεν θα μπορεί κανείς να σας αναγνωρίσει. Κάντε το δοκιμαστικό σας, έτσι ώστε να αποβάλλεται το άγχος από κάποιον τομέα και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι κάτι που το χρειαζόσαστε…εδώ και τώρα!!!

Τέλειες μπούκλες

Είναι βέβαιο η εμφάνιση απασχολεί κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Οι Ελληνίδες θεωρούνται από τις πιο περιποιημένες, καθαρές και καλοντυμένες γυναίκες και όχι άδικα. Η σύγχρονη Ελληνίδα φροντίζει τον εαυτό της, ψωνίζει ρούχα και αξεσουάρ που την κολακεύουν, επισκέπτεται κάθε εβδομάδα το κομμωτήριο όπου περιποιείται και τα νύχια της και γενικά επιθυμεί η εμφάνισή της να είναι προσεγμένη.

Αυτό ισχύει καθημερινά, όταν πηγαίνει στη δουλειά της, όταν βγαίνει για ψώνια ή απολαμβάνει τον καφέ της με κάποια φίλη, αλλά ακόμη περισσότερο όταν ετοιμάζεται για μια επίσημη βραδινή έξοδο ή για κάποιο γάμο που πρέπει να παρευρεθεί. Πόσο μάλλον αν παντρεύεται η κόρη της, η αδερφή της ή μια καλή φίλη και θα θέλει να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες.

Μια πάρα πολύ καλή ιδέα για ένα νεανικό και αεράτο βραδινό χτένισμα, είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας ελεύθερα, αντί να τα μαζέψετε πίσω όπως συνηθίζεται στις επίσημες εμφανίσεις. Στη φετινή μόδα για τα μακριά μαλλιά επικρατεί η μπούκλα, χαλαρή και ανέμελη. Ο κομμωτής σας μπορεί να σας κάνει τις ανάλογες προτάσεις σύμφωνα και με το προσωπικό σας στυλ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Αφήστε τον λοιπόν να τυλίξει τα μαλλιά σας με ρόλλεϋ ή να τα δουλέψει με το σεσουάρ και μια μικρή βούρτσα ώστε να γίνουν πλούσιες μπούκλες που θα πέφτουν όμορφα στους ώμους σας. Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει εξαρτάται από την ποιότητα της τρίχας σας, ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατό περισσότερο ένα άψογο αποτέλεσμα.

Τη φράντζα μπορείτε να τη χτενίσετε διαφορετικά από ότι συνήθως, για να σας δώσει άλλο αέρα στη γενικότερη εμφάνιση, αρκεί εσείς να αισθάνεστε όμορφη και άνετη. Καλή επιλογή, αν θέλετε να κάνετε και ένα τράβηγμα των μαλλιών στο πλάι και να τα στηρίξετε με μια φουρκέτα με στρας, είναι να χτενίσετε τη φράντζα προς την άλλη πλευρά. Αυτό θα σας δώσει μια γεύση λατίνας χορεύτριας, αλλά θα πρέπει να προσέξετε ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο στυλ και φυσικά να μην μοιάζει με της νύφης.

Είναι λογικό και αναμενόμενο όλες οι γυναίκες να είναι όμορφες, περιποιημένες, καλοχτενισμένες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η νύφη και θα είναι άδικο να κάνουν κάτι υπερβολικό που θα τη φέρει σε δύσκολη θέση. Ειδικά αν πρόκειται για την κουμπάρα, την αδερφή, μια καλή φίλη που λαμβάνει μέρος στις προετοιμασίες και ξέρει εκ των προτέρων τις επιλογές της νύφης. Γι αυτό κυρίες μου προσοχή!

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Το Hairstyle του 2009

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Φέτος, το σοφιστικέ ντύσιμο συνοδεύεται από απλά χτενίσματα και φυσικά χρώματα στο μαλλί. Στη μόδα είναι τα κοντά μαλλιά… Out είναι οι έντονες αντιθέσεις χρωμάτων…
Τα μαλλιά είναι ένα αξεσουάρ, ένα μέρος της εμφάνισης που αναδεικνύει την προσωπικότητα και την ομορφιά της γυναίκας. Πρέπει σαν κομμωτές να γνωρίζουμε τη γυναίκα που έρχεται σε μας, τον κόσμο της, τι κάνει, πώς είναι η καθημερινότητά της. Να τη φανταστούμε πώς θα είναι ντυμένη για έξοδο, τον τρόπο που θα περπατά. Όλα είναι σημαντικά. Για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ένας κομμωτής χρειάζεται να «κατανοεί» και τη μορφολογία του προσώπου και το χρώμα της επιδερμίδας

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ανέμελο look

Υιοθετήστε έναν εύκολο τρόπο για να δημιουργήσετε ένα ανέμελο και επιμελώς ατημέλητο χτένισμα, το οποίο θα δώσει μια ροκ πινελιά σε κάθε σας ενδυματολογική επιλογή.

Για ένα extreme bed - head look, χρησιμοποιήστε μια ειδική κρέμα styling ή serum λάμψης για να «τονίσετε» μεμονωμένες τούφες, κάνοντας το χτένισμα ακόμα πιο εντυπωσιακό. Προσοχή: Μην ξεχάσετε να ενισχύσετε πρώτα την υγεία των μαλλιών σας, κάνοντας μια μάσκα , που θα αφήσετε να δράσει σε όλο το μήκος των μαλλιών.

Λούζετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν που θα τους χαρίσει όγκο. Για πιο αποτελεσματική δράση, χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο κοντίσιονερ.
Απλώστε σε νωπά μαλλιά το κατάλληλο προϊόν styling και στεγνώστε τα ανάποδα, σε χαμηλή θερμοκρασία, περνώντας απαλά ανάμεσα στις τούφες τα δάχτυλά σας.
Ολοκληρώστε το χτένισμα, τονίζοντας τις μύτες των μαλλιών με ένα τζελ για όγκο

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ερχεται στην Ελλάδα το χάπι που υπόσχεται μαλλιά σε 48 ώρες

Το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία στην αγορά των ΗΠΑ ενός επαναστατικού και πολλά υποσχόμενου φαρμάκου που καταπολεμά τη φαλάκρα χωρίς παρενέργειες έδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ανοίγοντας το δρόμο για τη θεραπεία της αντρικού τύπου αλωπεκίας, ασθένειας που ταλαιπωρεί εκατομμύρια άντρες σε όλο τον πλανήτη αλλά και στη χώρα μας.

Βλέποντας τις δυνατότητες θεραπείας να στερεύουν, οι άντρες με καραφλίτσα που δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση είχαν χάσει κάθε ελπίδα για μελλοντική ριζική θεραπεία του προβλήματος. Σύμφωνα όμως με τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν σε έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση, το νέο φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο παρασκεύασε γνωστή πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, περιέχει πρωτεΐνες που βοηθούν στην αναγέννηση των θυλάκων των τριχών τάχιστα.

Συγκεκριμένα, κλινικές μελέτες που έγιναν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Johns Hopkins» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έδειξαν ότι με τη χορήγηση πρωτεϊνών που παράγονται από τα αμινοξέα, τη μεθειονίνη και τα την κυστίνη (βρίσκονται επίσης στα πουλερικά, το ψάρι, το κόκκινο κρέας, τα όσπρια, το γάλα και τα τυριά) ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξη των θυλάκων των τριχών.

Το φάρμακο αποδείχτηκε αποτελεσματικό στις πειραματικές έρευνες τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους (είτε είχαν πλήρη απώλεια μαλλιών είτε βρίσκονταν σε μεσαίο στάδιο) χωρίς να καταγραφούν σημαντικές παρενέργειες. Μάλιστα η χορήγηση πρόσθετων πρωτεϊνών διπλασίασε τον αριθμό των νέων θυλάκων και ύστερα από δύο εικοσιτετράωρα οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα εμφάνισαν αραιή τριχοφυΐα! Το νέο φάρμακο που καταργεί τη φαλάκρα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο δίμηνο. Εκτιμάται ότι η τιμή του θα είναι ιδιαίτερα προσιτή, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν θα συνταγογραφείται από τα ταμεία.

Espresso

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Λύση σε μερικές απορίες

Ερώτηση :Τα μαλλιά μου έχουν εξασθενίση από τις πολλές βαφές και σπάνε! Τι να κάνω ;;;


Απάντηση : Για να αποκτήσουν ξανά δύναμη και ζωντάνια, έχουν ανάγκη από εσωτερική αναδόμηση. Διάλεξε ειδικά σαμπουάν (όπως το Bain Volumactive Τιμή 18,10 και το Bain de Force Τιμή 18,10 από τη σειρά Resistance του Kerastase) που περιέχουν θρεπτικά και επανορθωτικά συστατικά, για να διατηρηθεί το χρώμα τους, να ενισχυθεί η δομή της τρίχας και να αποκτήσουν πάλι απαλότητα και λάμψη. Επιπλέον, κάνε μια αγωγή προοδευτικής αναδόμησης διάρκειας πέντε εβδομάδων με τα σωληνάρια Forcintense . Τέλος, απόφευγε τον ήλιο γιατί ξεθωριάζει το χρώμα τους. Για προστασία φόρεσε καπέλο ή χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα.

Ερώτηση :Τα μαλλιά μου είναι λεπτά και δεν έχουν καθόλου όγκο. Τι να κάνω ;;


Απάντηση : Διάλεξε ένα σαμπουάν για όγκο και μη χρησιμοποιείς κοντίσιονερ στη ρίζα, γιατί έτσι η τρίχα «βαραίνει» και ο όγκος μειώνεται ακόμη περισσότερο. Επίσης, δοκίμασε να τα βάψεις. Οι χρωστικές των βαφών θα προσθέσουν όγκο στη λεπτή τρίχα σου. Για ακόμη περισσότερο όγκο στέγνωνε τα μαλλιά σου κρατώντας το κεφάλι προς τα κάτω και απλώνοντας στις άκρες τον αφρό Volumactive .

Ερώτηση :Αισθάνομαι φαγούρα, ερεθισμό, τράβηγμα και τσούξιμο στο τριχωτό του κεφαλιού. Τι μου συμβαίνει ;


Απάντηση : Το άγχος, η κακή διατροφή, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα ακατάλληλα προϊόντα που χρησιμοποιείς έχουν κάνει το τριχωτό του κεφαλιού σου τόσο ευαίσθητο, ώστε να εμφανίζεται ξηροδερμία. Μη λούζεσαι με υπερβολικά ζεστό νερό, γιατί το πρόβλημα επιδεινώνεται. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αντιμετώπισε λοιπόν την ξηροδερμία με εξειδικευμένα προϊόντα σε συνδυασμό με μασάζ (που είναι από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες). Εκτός του ότι θα ωφελήσει τα μαλλιά σου, θα διώξει την ένταση και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Όσο για τα προϊόντα που σου χρειάζονται, ελα στα κομμωτηρια μας να σου μιλήσουμε για τη σειρά Dermo-Calm του Kerastase (εμείς
ξεχωρίζουμε το σαμπουάν Bain Vital Haute Tolerance, και την κρέμα Emulsion Hydra-Calmante .)


Ερώτηση :Τα μαλλιά μου είναι αφυδατωμένα και έχουν χάσει τη λάμψη τους. Τι μπορεί να φταίει ;

Απάντηση : Τα μαλλιά μου είναι αφυδατωμένα και έχουν χάσει τη λάμψη τους. Τι μπορεί να φταίει ;
Η κακή εμφάνιση των μαλλιών σου πιθανόν να οφείλεται σε λάθος περιποίηση. Αν χρησιμοποιείς δυνατά προϊόντα στάιλινγκ σε καθημερινή βάση, ίσως έχουν αφυδατωθεί. Για να τους ξαναδώσεις απαλότητα και λάμψη, χρησιμοποίησε για λίγο καιρό ειδικά σαμπουάν και μάσκες που θα τα ενυδατώσουν. Μια πολύ καλή μάσκα για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά είναι η Masquintense από τη σειρά Nutritive του Kerastase .
Αν έχεις ξηροδερμία :
1- Χρησιμοποίησε ειδική καταπραϋντική κρέμα για το δέρμα του κεφαλιού. ΄Ετσι θα βοηθήσεις να διατηρηθεί η υγρασία στην επιδερμίδα σου. Το δέρμα του κεφαλιού πρέπει να ενυδατώνεται όπως και το δέρμα του προσώπου.
2- Απόφευγε το ζεστό νερό. Το χλιαρό είναι καλύτερο για το τριχωτό του κεφαλιού και την ξηροδερμία
3- Ελάττωσε το στέγνωμα με το πιστολάκι, όσο είναι δυνατόν. Ωστόσο, αν σου είναι απολύτως απαραίτητο, περιόρισε τη χρήση του στη σκάλα με τη χαμηλή ένταση και το δροσερό αέρα
4- Για να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου χρησιμοποίησε βούρτσα ή χτένα με αραιά δόντια, αρχίζοντας από τις άκρες και συνεχίζοντας προς τα πάνω. Αυτό θα πρέπει να γίνεται σιγά – σιγά και όχι μια κι έξω !

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Μαλλιά άτονα και χωρίς όγκο;

Βάλατε διπλάσια ποσότητα αφρού ή λακ, και τα μαλλιά σας εξακολουθούν να είναι χωρίς όγκο; Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέτετε επιπλέον προϊόντα μαλλιών, απλά θα βαρύνετε περισσότερο τα μαλλιά σας και θα τα κάνετε λιπαρά. Αντ΄ αυτού, ψεκάστε τα μαλλιά σας με νερό, και στην συνέχεια στη συνέχεια δουλέψτε λίγο τα μαλλιά με τα χέρια σας. Το νερό επαναενεργοποιεί τα προϊόντα ήδη στα μαλλιά σας. Μετά χρησιμοποιήστε το πιστολάκι και μια στοργγυλη βούρτσα για να φρεσκάρετε την φόρμα των μαλλιών σας δίνωντας έμφαση στην ρίζα για όγκο.

Ξηροδερμία

Αν δεις το δέρμα στο κεφάλι σου να αφυδατώνεται, να απολεπίζεται (οι γνωστές νιφάδες) και να παρουσιάζει κοκκινίλες, ερεθισμούς και φαγούρα, τότε έχεις ξηροδερμία. Tο εξωτερικό περίβλημα της τρίχας καταστρέφεται, η εσωτερική δομή της αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα να χάνει την αντοχή και την ελαστικότητά της. Ο τρόπος εκδήλωσης βέβαια διαφέρει αναλόγως με τη περίπτωση. Οι αιτίες όμως είναι όμοιες: η εφίδρωση, οι καιρικές αλλαγές, η έκθεση στον ήλιο, οι τεχνικές εργασίες (για όποιον κάνει ανταύγειες). Ο βασικός λόγος που εμφανίζεται το φαινόμενο είναι η απώλεια νερού και λιπιδίων από την περιοχή, δηλαδή των θρεπτικών συστατικών της, με τα μήκη και τις άκρες να επηρεάζονται περισσότερο.
Πώς θα το καταπολεμήσεις
Επέλεξε εξειδικευμένα προϊόντα (σαμπουάν, κοντίσιονερ) με κύρια ενεργά συστατικά τα ceramides, τις πρωτεΐνες, τα εκχυλίσματα φυτικών προϊόντων, που δρουν στοχεύοντας στο πρόβλημα, ώστε να αποκτήσει το δέρμα τη χαμένη υγεία του
Πρόταση μας για μαλλιά με ξηροδερμία Σαμπουάν Kerastase Bain Vital Haute Tolerance.Τιμή 15,90 και επισης ορός νύχτας Noctocalm τιμη 26,30

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Μάσκα μαλλιών

Πολύτιμες και με αποτελέσματα θεαματικά, οι μάσκες μαλλιών έχουν αναδειχθεί σε σύμμαχο της υγείας και της λαμπερής εμφάνισης...των μαλλιών. Μπορεί να εφαρμοστούν στο σπίτι από κάθε γυναίκα ή στο κομμωτήριο για τις περιπτώσεις που τα μαλλιά χρειάζονται ακόμα πιο εντατική φροντίδα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την κατάλληλη ανάμεσα στις:

Μάσκες τροφής και ενυδάτωσης. Προορίζονται για τους περισσότερους τύπους μαλλιών, ενισχύουν τη δράση του κοντίσιονερ και βελτιώνουν την υφή και τη λαμπερή όψη των μαλλιών, τα οποία ταλαιπωρούνται τόσο με το λούσιμο όσο και με το στάιλινγκ. Η τακτική χρήση τους, μια-δυο φορές την εβδομάδα, αποτρέπει το σπάσιμο και τη δημιουργία ψαλίδας στα μαλλιά.

Μάσκες με επανορθωτική δράση, ειδικά για τα ταλαιπωρημένα, άτονα και άγρια σε υφή μαλλιά, τόσο από το καθημερινό στάιλινγκ όσο και από τις χημικές διεργασίες, όπως οι βαφές, οι περμανάντ κ.λπ. Χαρίζουν έντονη και βαθιά περιποίηση χάρη στα ενυδατικά, θρεπτικά και επανορθωτικά συστατικά τους, βοηθούν στο «κλείσιμο» των λεπιών της τρίχας, τα οποία «ανοίγουν» με τις χημικές διεργασίες, με αποτέλεσμα να δείχνουν τα μαλλιά άγρια και θαμπά.

Μάσκες ενίσχυσης του χρώματος, για όσες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους. Περιέχουν και αυτές ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των μαλλιών, πρωταρχικός σκοπός τους όμως είναι να προστατεύσουν τη ζωντάνια και τη λάμψη του χρώματος στα βαμμένα μαλλιά.

Για την καλοκαιρινή περίοδο σας προτείνουμε KERASTASE UV DEFENNSE ACTIVΕ Μάσκα ενυδάτωσης Τιμή 34,70

Φιλαριστά κουρέματα

Τα μαλλιά μεσαίου μήκους προσφέρουν ένα βολικό μήκος που δεν είναι ούτε πολύ κοντό ούτε πολύ μακρύ αλλά μπορεί να παίζει από το μήκος του πηγουνιού μέχρι την βάση του λαιμού. Το καρέ είναι ένα χαρακτηριστικό χτένισμα μεσαίου μήκους αλλά οχι όμως και η μόνη λύση. Συχνά το φιλαρισμα στα μαλλιά μεσαίου μήκους μπορεί να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον στυλ και να τονίσει την προσωπικότητα των μαλλιών σας είτε αυτά είναι ίσια, κυματιστά ή κατσαρά.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Λιπαρά Μαλλιά

Η έκρηξη των ορμονών στη διάρκεια της εφηβείας συνήθως προκαλεί υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους αδένες του τριχωτού (δηλαδή του δέρματος) της κεφαλής. Το σμήγμα καλύπτει την επιφάνεια της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά, ιδίως τα λεπτά, να «λαδώνουν» εύκολα, να βαραίνουν, να χάνουν τον όγκο τους. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση στην τάση για λιπαρότητα. Συνεπώς, το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται πάντα με το τέλος της εφηβείας. Δεν είναι όμως η μόνη αιτία. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το στρες, η κακή διατροφή ή η χρήση κακής ποιότητας σαμπουάν συχνά «ξυπνούν» τους σμηγματογόνους αδένες και μετατρέπουν ακόμα και τα κανονικά μαλλιά σε λιπαρά. Τέλος, στα μακριά ή στα βαμμένα μαλλιά συχνά εμφανίζεται λιπαρότητα στις ρίζες και ξηρότητα στις άκρες τους.

Η ΛΥΣΗ:
Συχνό λούσιμο

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει τα μαλλιά ακόμα πιο λιπαρά. Αναζητήστε εξειδικευμένα σαμπουάν με ουδέτερο pH, που εξισορροπούν τη λιπαρότητα χωρίς να στερούν την τρίχα από το απαραίτητο λιπαντικό της (το σμήγμα). Αραιώνετε το σαμπουάν πριν το απλώσετε, μην τρίβετε τα μαλλιά και φροντίστε να τα ξεβγάζετε με χλιαρό νερό όσο γίνεται πιο γρήγορα. Επιλέξτε μια ανάλαφρη φόρμουλα κοντίσιονερ και απλώνετέ το μόνο στις άκρες.Πρόταση μας για μαλλιά με λιπαρές ρίζες και ξηρές άκρες σαμπουάν Kerastase Bain Divalant .Τιμή 15,90 ευρώ

Πιτυρίδα

Μπορεί για λόγους... κοκεταρίας να θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πιτυρίδα είναι ανδρικό πρόβλημα, η αλήθεια όμως είναι πως οι αντιαισθητικές νιφάδες της επισκέπτονται εξίσου συχνά και τα γυναικεία κεφάλια, ανάμεσα στα 20 και τα 40. Για την εμφάνιση της πιτυρίδας ευθύνεται ένας μικροοργανισμός (ονομάζεται malassezia furfur ή P.Ovale) της χλωρίδας του τριχωτού. Ο υπερβολικός πολλαπλασιασμός του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, περιορίζει τον κύκλο ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος στις 7 ημέρες αντί των 25-28 που φυσιολογικά διαρκεί, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται, να κολλάνε μεταξύ τους και να σχηματίζουν λέπια. Ο μικροοργανισμός αυτός «αγαπά» το σμήγμα, γι' αυτό εμφανίζεται συχνότερα στα λιπαρά μαλλιά. Αντίθετα, η ξηρή πιτυρίδα υποδηλώνει πρόβλημα ξηροδερμίας και παρουσιάζεται όταν το δέρμα του κεφαλιού είναι αφυδατωμένο και οι αδένες του δεν εκκρίνουν αρκετό σμήγμα.

Η ΛΥΣΗ:
Συστηματική αγωγή

Η πιτυρίδα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με δραστικές αγωγές - θεραπείες. Υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος να επιστρέψει. Σύμφωνα με νεότερες μελέτες, για να διασφαλίσετε ότι ο υπερδραστήριος malassezia furfur δεν θα βρει γόνιμο έδαφος να πολλαπλασιαστεί, είναι προτιμότερο να εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν ειδικά για γυναίκες, που θα προστατεύει και συγχρόνως θα φροντίζει τα μαλλιά, όποιος και αν είναι ο τύπος ή η κατάστασή τους. Τα προϊόντα αυτά απομακρύνουν τα λέπια της πιτυρίδας, καταπραΰνουν το τριχωτό, ενώ συγχρόνως έχουν ήπια κερατολυτική δράση, προκαλούν δηλαδή μικρο-απολέπιση στη ρίζα των μαλλιών, εμποδίζοντας έτσι την επανεμφάνιση της πιτυρίδας.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Στις διακοπές λαμπερά μαλλιά ...και πως να το πετύχουμε

Η υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι καθόλου φιλική ούτε για τα μαλλιά μας αλλά ούτε και για την επιδερμίδα που βρίσκεται κάτω από αυτά. Mάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου σε αραιά μαλλιά έχουν παρατηρηθεί αρκετά ηλιακά εγκαύματα στην επιδερμίδα του κεφαλιού (πιο συχνά σε άνδρες, αλλά όχι μόνο). Aπό την άλλη, τα πλούσια, πυκνά μαλλιά προσφέρουν κάποια κάλυψη στην επιδερμίδα· τα ίδια όμως «καίγονται». Eκτός από τον ήλιο, το καλοκαίρι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται ακόμη: •Aπό το αλάτι της θάλασσας, το οποίο, αν κατακαθίσει στην επιδερμίδα του κεφαλιού, φράζει τους πόρους της, ενώ, αν στεγνώσει πάνω στα μαλλιά μας, ευνοεί την εμφάνιση ξηρότητας. •Aπό το χλώριο της πισίνας. Aν μείνει πάνω στα μαλλιά, σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο, «καίει» τις τρίχες. •Aπό τον ιδρώτα ή το συχνό βρέξιμο των μαλλιών, σε συνδυασμό με την εύκολη προσκόλληση στην επιδερμίδα του τριχωτού μικροσωματιδίων σκόνης, άμμου, ρύπων και υπολειμμάτων διαφόρων προϊόντων styling. Όλα αυτά κάνουν τα μαλλιά μας και την επιδερμίδα κάτω από αυτά να ασφυκτιούν, και έτσι είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων.
Και ενα μικρο μυστικο..........
Αν κάποια μέρα σας έχει τελειώσει το αντιηλιακό των μαλλιών, απλώστε σε όλη την επιφάνειά τους μάσκα ή condiotioner και πιάστε τα απαλά πίσω σε αλογοουρά ή ψηλά. Με αυτό τον τρόπο θα τα βοηθήσετε να μην αφυδατωθούν. Μετά το μπάνιο, αφαιρέστε το προϊόν με πολύ νερό.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Hair styling για το καλοκαίρι του 2009

Τα μαλλιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας ομορφιάς και πρέπει να τα διατηρούμε καλοχτενισμένα και περιποιημένα, ακόμα και όταν η θερμοκρασία... ανεβαίνει στα ύψη.
Η διάθεση μας αυτήν την εποχή είναι αρκετά χαλαρή, για αυτό επιλέγουμε χτενίσματα εύκολα και απλά που δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα και τα οποία θα τελειοποιήσουν την εμφάνιση μας. Ακόμα και αν δεν έχετε ιδιαίτερη κλίση στην κομμωτική τέχνη, τα νέα προϊόντα styling είναι τόσο
εύκολα στη χρήση, που θα γίνουν ο «σύμμαχος» σας για να πετύχετε τα πιο trendy καλοκαιρινά χτενίσματα.
Όμορφες στην παραλία
Οι αλογοουρές είναι μια λύση για όμορφη, casual. Πρακτικές και εύκολες, απαιτούν ελάχιστο χρόνο ετοιμασίας. Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα gel φορμαρίσματος με δυνατό κράτημα που δεν κολλάει ή «κοκαλώνει» τα μαλλιά και περάστε την, επιφανειακά, σε όλο το μήκος των μαλλιών για να «τιθασεύσετε» τις τρίχες που φριζάρουν και δίνουν ατημέλητη εικόνα στο χτένισμα. Τραβήξτε τα πίσω και στερεώστε τα ψηλά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με ένα λαστιχάκι ή μια μπαρέτα. Δώστε μια μοντέρνα νότα, αφήνοντας δύο μικρές τούφες να πέφτουν ανάλαφρα στο μέτωπο. Ολοκληρώστε το χτένισμα ψεκάζοντας με ένα spray φινιρίσματος για φυσικό κράτημα.
Μικρά καλοκαιρινά μυστικά.
- Το αλάτι της θάλασσας αφαιρεί τη λάμψη από τα μαλλιά. Για αυτό φροντίστε να ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά πριν τα χτενίσετε.
- Το gel φορμαρίσματος ταιριάζει καλύτερα σε όσες έχουν κοντά μαλλιά αφού τους χαρίζει τη δυνατότητα να «παίξουν», υιοθετώντας διαφορετικά look. - Όσες έχουν μακριά ας περιορίσουν τη χρήση του μόνο για χτενίσματα όπως αλογοουρές ή σινιόν.
-Ο αφρός φορμαρίσματος είναι ίσως το πιο χρήσιμο προϊόν styling του φετινού καλοκαιριού. Χαρίζει όγκο και βοηθά να επιτύχουμε το ανέμελο look γεμάτο λάμψη, που είναι το κυρίαρχο στυλ του καλοκαιριού.

Μικρά, αλλά πολύτιμα μυστικά

Για να έχετε στιλπνά και υγιή μαλλιά πρέπει πρώτα απ' όλα να προσέξετε το λούσιμό τους. Επιλέξτε κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες τους, να τα ξεβγάζετε καλά και τελειώνετε με κρύο νερό. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται στιλπνά και γερά. Όταν τα φορμάρετε, εφαρμόστε μερικά τρικ για να μην αδυνατίσουν. Αντικαταστήστε την πλαστική βούρτσα με μία ξύλινη χτένα με φαρδιά δόντια, που ξεμπερδεύει απαλά και δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Με το κεφάλι κάτω, στεγνώστε με τα δάχτυλα και μετά σηκωθείτε σιγά-σιγά τρίβοντας απαλά τις άκρες.

Δώστε επίσης ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή σας: Η δίαιτα έχει επιπτώσεις στα μαλλιά. Ανοίγουν οι άκρες της τρίχας και έτσι είναι δύσκολο να διατηρηθεί το χτένισμα. Χαρίστε τους δύναμη και απαλότητα με ένα conditioner που χαρίζει όγκο χωρίς να τα κάνει να κολλάνε ή να προκαλεί λιπαρότητα.

Φριζάρισμα... τέλος!

Τι πρέπει να γίνει αν τα μαλλιά σας φριζάρουν; Καταρχήν, πρέπει να ξέρετε ότι τα μαλλιά φριζάρουν όταν τους λείπει η υγρασία, χάνουν τη λάμψη τους και φαίνονται θαμπά και κουρασμένα.
Για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα πρέπει να χρησιμοποιείτε ενυδατικά σαμπουάν και conditioner, που θρέφουν την τρίχα σε βάθος, μαλακώνουν τα μαλλιά και τους χαρίζουν την απαραίτητη υγρασία και λάμψη.
Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας, απλώστε σε ίσες ποσότητες κρέμα διαμόρφωσης σε συνδυασμό με ένα δυνατό τζελ κρατήματος.
Η κρέμα ενυδατώνει την τρίχα, ενώ ταυτόχρονα το τζελ κρατάει το χτένισμα.

Ομορφα ανδρικά μαλλιά

Σίγουρα θέλετε ο σύντροφος σας να έχει όμορφα και υγιή μαλλιά. Είναι στο χέρι σας να βοηθήσετε λίγο την κατάσταση καθώς οι άντρες κατατρέχονται πολλές φορές από διάφορους μύθους σχετικά με τα μαλλιά τους.
Ας δούμε μερικούς και πώς θα τους εξηγήσετε ότι είναι λάθος:

1. Το λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση. Αυτό θα συμβεί αν τρίβουν τα μαλλιά τους με ...ελαφρόπετρα. Στην πραγματικότητα το λούσιμο με ένα ποιοτικό σαμπουάν ενυδατώνει τα μαλλιά, απομακρύνει τα κατάλοιπα του ιδρώτα και της σκόνης ενώ καθαρίζει και την επιδερμίδα του κεφαλιού.

2. Το συχνό κούρεμα πυκνώνει τα μαλλιά. Αυτό ακούγεται γιατί τα κοντά μαλλιά νιώθουν στο άγγιγμα ως πιο πυκνά, μιας και οι τρίχες στέκονται πιο όρθιες.

3. Όλα τα σαμπουάν είναι ίδια. Αυτό το πιστεύουν πολλοί άνδρες με αποτέλεσμα να αγοράζουν φθηνά, ίσως και ανώνυμα σαμπουάν χωρίς να κοιτάζουν αν ταιριάζουν με τον δικό τους τύπο μαλλιών, π.χ ως προς την λιπαρότητα. Εξηγήστε τους ότι η τεχνολογία των σαμπουάν έχει προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνη για τα εντυπωσιακά μαλλιά που βλέπουν στις γυναίκες.

4. Δεν έχω καιρό να περιποιηθώ τα μαλλιά μου. Το επιχείρημα αυτό έχει μια βάση, καθώς οι περισσότεροι άντρες δεν αφιερώνουν χρόνο στην προσωπική τους περιποίηση.

Περιποιηση μαλλιων με 3 βηματα

1.Το Σαμπουάν είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την περιποίηση των μαλλιών, γιατί παρέχει προστασία τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στην τρίχα. Αφαιρεί από την επιφάνεια της τρίχας τη λιπαρότητα και τους ρύπους, που επικάθονται από το περιβάλλον και σας χαρίζει απόλυτα καθαρά μαλλιά,γιά την περίοδο του καλοκαιρίου σας προτείνουμε το σαμπουάν BAIN APRES SOLEIL KERASTASE Τιμή 18,10
2.To Conditioner βοηθά τα βρεγμένα μαλλιά να ξεμπερδεύονται εύκολα, τα λειαίνει και τα προστατεύει από τις φθορές, που προκαλεί το πιστολάκι και το styling. Έτσι, η συστηματική χρήση του είναι απαραίτητη, για να έχετε μαλλιά απαλά, λαμπερά και ευκολοχτένιστα, που φαίνονται πραγματικά υγιή.
Ειδικά για την περίοδο του καλοκαιριού σας προτείνουμε το LAIT APRES SOLEIL Τιμή 16,90 ενα προιόν το οποίο δεν ξεβγάζεται γιά ακόμα περισσότερη προστασία

3.Η Μάσκα μαλλιών είναι ένα απαραίτητο στάδιο φροντίδας για την ενισχυμένη
θρέψη και την υγιή εμφάνιση των μαλλιών σας. Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία
και τα ενεργά συστατικά, που περιέχει, διεισδύουν στην τρίχα και την αναδομούν,
επαναφέροντας την υγεία, τη λάμψη και την καλή ποιότητα των μαλλιών.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε 2-3 φορές την εβδομάδα μετά το λούσιμο: Απλώνετε σε βρεγμένα μαλλιά, κάνοντας απαλό μασάζ, αφήνετε για 3 λεπτά και ξεβγάζετε καλά.
Η πρόταση μας ειναι CREME RICHESSE Τιμή 34,70

Όταν κόψει τα μαλλιά της...........

Οι γυναίκες γνωρίζουν ότι οι άντρες λατρεύουν τα γυναικεία μαλλιά, γι' αυτό όταν αποφασίσουν να κόψουν τα μαλλιά τους, στην πραγματικότητα αποκόπτουν τους άνδρες από την ομορφιά τους, από τα θέλγητρα και την ελκυστικότητά τους, από την αγάπη τους. Είναι μια ξεκάθαρη πράξη που εκφράζει τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση ή την εναντίωσή τους σε κάτι που θεωρείται κατεστημένο.

Όταν η σύζυγός σας, η οποία είχε μακριά μαλλιά από τότε που τη γνωρίσατε, αποφασίσει μια μέρα έτσι ξαφνικά, ότι ένας υπέροχος κότσος που αναδεικνύει το μήκος των ώμων της, θα την κολάκευε πολύ περισσότερο ή ακόμη χειρότερα αν επιστρέψει μια μέρα σπίτι με εντελώς κοντοκουρεμένα τα μαλλιά της, καλύτερα να έχετε το νου σας. Αυτό συνήθως συμβαίνει την περίοδο που θα σταματήσει να έχει σεξουαλική επαφή μαζί σας και το διάστημα που θα αρχίσει να αναφέρετε σε διαλυμένες και εξασθενημένες σχέσεις ή διαζύγια. Το λιγότερο που θα μπορούσατε να σκεφτείτε είναι ότι περνά κάποια υπερβολικά συναισθηματική φάση, πολύ δυσάρεστη και το πιο πιθανό κάποια φάση σχετική με εσάς.

Όταν μια γυναίκα κοντοκουρεύται, δεν συμβαίνει γιατί επιθυμεί μια καινούρια, ελκυστική εμφάνιση, όπως θα έλεγε ο καθένας. Είναι μια καθαρά συναισθηματική αναταραχή, που προμηνύει "θύελλα
Αν κάποια μέρα λοιπόν, η σύζυγος επιστρέψει σπίτι με κοντύτερο μαλλί, εξετάστε αν πρόκειται για σημάδι προειδοποίησης, για το καλό σας! Συζητήστε μαζί της. Ανακαλύψτε ποιο είναι πραγματικά αυτό, που την ενοχλεί. Ακόμη κι αν ισχυρίζεται, ότι απλά επιθυμούσε μια ανανέωση της εμφάνισής της, σιγουρευτείτε απολύτως ότι δεν συντρέχει και κάτι άλλο, που να της προκαλεί ανησυχία. Πείτε της ότι δεν πιστεύετε πως θα μπορούσε να κάνει μια τόσο δραστική περικοπή, απλά και μόνο για ένα καπρίτσιο. Στατιστικά, το πιθανότερο είναι ότι θα εκτιμήσει το γεγονός πως παρατηρήσατε κάποια μεγαλύτερη αλλαγή σ' αυτήν, εκτός από την αλλαγή στο μήκος της τρίχας της. Το πιο απίθανο βέβαια, είναι να θέλησε απλά να αντιγράψει το κοντό κούρεμα της Jennifer Aniston, αλλά ακόμη και τότε θα την συγκινήσετε με το ενδιαφέρον σας γι' αυτήν και για το γάμο σας.

Κάντε οτιδήποτε, αλλά μην το αγνοήσετε. Αν αδιαφορήσετε, τότε οι τρίχες της δεν θα είναι το μόνο πράγμα, που θα πάρει δρόμο
".



Τριχοπτωση

Μια απώλεια 80-100 τριχών την ημέρα είναι φυσιολογική. Αυτή η τάσή, όμως, τείνει να αυξομειώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτές οι αλλαγές μπορούν για παράδειγμα να εξαρτώνται από την εποχή. Αν χάνετε περισσότερα μαλλιά κάθε μέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα τότε μπορούμε να μιλήσουμε για τριχόπτωση

Καλοκαιρινά μυστικά για όμορφα μαλλιά

Το καλοκαίρι o ήλιος δημιουργεί με φυσικό τρόπο ανταύγειες. Όμως αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες κρύβουν μια ενοχλητική συνέπεια, το φριζάρισμα που μετριάζει την ποιότητα και την υφή της τρίχας. Οι κλιματολογικές συνθήκες, χωρίς ειδική προστασία, καταστρέφουν τα «λέπια» που καλύπτουν κάθε τρίχα και φέρνουν ταχύτερα αρνητικά αποτελέσματα όπως σπασμένες άκρες, ψαλίδα και έντονη ξηρότητα. Ο ήλιος μπορεί να βλάψει τόσο όσο το στέγνωμα με καυτό σεσουάρ. Πιο επιρρεπή σε αυτή τη μορφή παρέμβασης είναι τα μαλλιά με φυσικές μπούκλες ή κυματισμούς. Ωστόσο όλοι οι τύποι μαλλιών χρειάζονται περιποίηση και προστασία, για να έχουν υγιή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Μερικές βασικές συμβουλές είναι οι εξής:
Αναζητήστε ειδικές σειρές για την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιήστε τουλάχιστον τρία προϊόντα από μία μόνο σειρά, κατά κανόνα επαγγελματικής περιποίησης. Αποκλειστικά στα κομμωτήρια, θα εντοπίσετε κάποιο καλό σαμπουάν, μάσκα και λάδι ή ορρό για leave-in περιποίηση. Αν έχετε ξηρά μαλλιά επιλέξτε όσα εμμένουν στην ενυδάτωση ενώ αν έχετε λεπτά μαλλιά όσα χαρίζουν όγκο και ζωντάνια.
Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη κάπως ταλαιπωρημένα, τότε χρειάζεστε κούρες βαθιάς ενυδάτωσης στο κομμωτήριο αλλά και προϊόντα θρέψης που θα προμηθευτείτε από το κομμωτήριο για το σπίτι σας.
Τοποθετήστε αντηλιακό τόσο στις ρίζες όσο και στις άκρες προστατεύοντας παράλληλα την επιδερμίδα του κεφαλιού. Μπορεί τα μαλλιά σας να χάνουν τον όγκο τους όμως θα αναχαιτίσουν τις επιπτώσεις του ήλιου, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα.

Ολα τα μυστικα για τα μαλλια

Σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις για επαγγελματικό stylists.

  • Μην περιμένετε το κούρεμα σας να είναι ίδιο με τα μοντέλα ή διασημότητες που βλέπετε στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση ή στα περιοδικά. Γιατί αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα πολύωρης εργασίας του στυλίστα τους, με πολλά προϊόντα styling μαλλιών.
  • Ο σημαντικότερος παράγοντας που εξετάζουμε όταν επιλέγουμε ένα κούρεμα είναι η υφή των μαλλιών σας. Κυματιστά και σγουρά μαλλιά κόβονται ποιο εύκολα. Η φυσική κίνηση και η υφή των μαλλιών επίσης θα ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του κουρέματος.
  • Για τον προσδιορισμό του ιδανικού κουρέματος, το σχήμα του προσώπου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αυτό που μπορεί να δείχνει άσχημο σε ένα ωοειδές πρόσωπο μπορεί να είναι πολύ κολακευτικό για ένα μακρύ πρόσωπο.
  • Δεν θα αγνοήσουμε τους περιβαλλοντικούς και κλιματικούς παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα μαλλιά σας.
  • Ο τρόπος ζωής σας είναι επίσης σημαντικός για τη λήψη αποφάσεων ενός κουρέματος. Για τους βιαστικούς που εργάζονται τα πρωινά, θα μιλήσουμε για ένα απλό και ευκολοχτένιστο κούρεμα που δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή, μια περμανάντ για παράδειγμα.

Αν θέλετε να έχετε ένα ονειρεμένο κόψιμο στα μαλλιά σας, αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν.

  1. Μην Σταυρώνετε ποδιών σας. Κατά την ώρα της κοπής μη σας ξεφεύγει η στάση του σώματος. Μην σταυρώνετε τα πόδια σας όταν κάθεστε στην καρέκλα. θα μπορούσαν τα μαλλιά σας να κοπούν άνισα και να φαίνονται όταν σηκωθείτε. Αντ'αυτού, καθίστε στην καρέκλα με τα πόδια ίσια.
  2. Φέρτε φωτογραφίες. Οι μεγαλύτερες καταστροφές γίνονται στα μαλλιά σας είναι όταν ο κομμωτής δεν καταλαβαίνει τι θέλετε. Οι φωτογραφίες θα μεταδώσουν το μήνυμά σας. Βελτίωση της επικοινωνίας, καλύτερο αποτέλεσμα.
  3. Παρουσίαση με το χέρι σας. Πέστε στον στυλίστα σας, πόσους πόντους θέλατε να κοπούν τα μαλλιά σας, δείξτε με το χέρι σας μέχρι που θέλετε να πέφτουν.
  4. Πρώτα κόψτε τα μαλλιά και μετά επιλέξτε χρώμα. Μην επιλέξετε το χρώμα των μαλλιών σας μέχρι να δείτε το νέο σας χτένισμα. Δοκιμάσετε μια νέα απόχρωση, αφού δείτε το αποτέλεσμα της κοπής.
  5. Πάρτε συμβουλές από ένα στυλίστα. Το στιλ των μαλλιών σας πρέπει να σας κρατά ξεκούραστους, έτσι καθώς ο στυλίστας τελειώνει τα μαλλιά σας, ρωτήστε λεπτομέρειες για τον τρόπο χτενίσματος και την περιποίηση τους, λεπτομέρειες και συμβουλές για το νέο σας στυλ.
  6. Ανανεώστε τα προϊόντα σας. Για να πάρετε το σωστό αποτέλεσμα στο νέο σας κούρεμα, ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα styling μαλλιών που διατίθενται στην αγορά.
  7. Έκπληξη στον εαυτό σου. Μερικές φορές ένα νέο στυλ που δεν είχατε ποτέ σκεφτεί, μπορεί να είναι τέλειο μόνο για εσάς! Μια, έκπληξη για τον εαυτό σας!

Να είστε ρεαλιστές. Μπορεί να σας αρέσει το κούρεμα-χτένισμα μια διάσημης σε ένα περιοδικό, αλλά να έχετε κατά νου ότι τα μαλλιά σας μπορεί να μην είναι ίδια, η υφή ή το πρόσωπό σας, δεν μπορεί να έχει το ίδιο σχήμα όπως το δικό της, το κόψιμο δεν θα είναι το ίδιο για σας. Ρωτήστε το στυλίστα σας για τις κατάλληλες παραλλαγές.

Ποιο στυλ πάει καλά με τον τύπο των μαλλιών σας ?
Λεπτή και αραιή τρίχα: Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και αραιά, επιλέξτε κοντό μαλλί με φουσκωτό χτένισμα

  • Μέτρια ή χονδροειδή τρίχα: Αυτά τα μαλλιά μπορούν να δεχτούν τα περισσότερα στυλ.
  • Βαριά ή χοντρή τρίχα: Αν τα μαλλιά σου είναι βαριά ή χοντρά, κρατήστε σε ένα μέσο μήκος.
  • Γιατί δεν κουρευόμαστε στο σπίτι; Δεν πρόκειται μόνο για τον χρόνο ή τα χρήματα. Θα πάρετε καλύτερη ποιότητα, περισσότερες επιλογές και διασκέδαση!