Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Καλοκαιρινά μυστικά για όμορφα μαλλιά

Το καλοκαίρι o ήλιος δημιουργεί με φυσικό τρόπο ανταύγειες. Όμως αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες κρύβουν μια ενοχλητική συνέπεια, το φριζάρισμα που μετριάζει την ποιότητα και την υφή της τρίχας. Οι κλιματολογικές συνθήκες, χωρίς ειδική προστασία, καταστρέφουν τα «λέπια» που καλύπτουν κάθε τρίχα και φέρνουν ταχύτερα αρνητικά αποτελέσματα όπως σπασμένες άκρες, ψαλίδα και έντονη ξηρότητα. Ο ήλιος μπορεί να βλάψει τόσο όσο το στέγνωμα με καυτό σεσουάρ. Πιο επιρρεπή σε αυτή τη μορφή παρέμβασης είναι τα μαλλιά με φυσικές μπούκλες ή κυματισμούς. Ωστόσο όλοι οι τύποι μαλλιών χρειάζονται περιποίηση και προστασία, για να έχουν υγιή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Μερικές βασικές συμβουλές είναι οι εξής:
Αναζητήστε ειδικές σειρές για την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιήστε τουλάχιστον τρία προϊόντα από μία μόνο σειρά, κατά κανόνα επαγγελματικής περιποίησης. Αποκλειστικά στα κομμωτήρια, θα εντοπίσετε κάποιο καλό σαμπουάν, μάσκα και λάδι ή ορρό για leave-in περιποίηση. Αν έχετε ξηρά μαλλιά επιλέξτε όσα εμμένουν στην ενυδάτωση ενώ αν έχετε λεπτά μαλλιά όσα χαρίζουν όγκο και ζωντάνια.
Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη κάπως ταλαιπωρημένα, τότε χρειάζεστε κούρες βαθιάς ενυδάτωσης στο κομμωτήριο αλλά και προϊόντα θρέψης που θα προμηθευτείτε από το κομμωτήριο για το σπίτι σας.
Τοποθετήστε αντηλιακό τόσο στις ρίζες όσο και στις άκρες προστατεύοντας παράλληλα την επιδερμίδα του κεφαλιού. Μπορεί τα μαλλιά σας να χάνουν τον όγκο τους όμως θα αναχαιτίσουν τις επιπτώσεις του ήλιου, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου