Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Μικρά, αλλά πολύτιμα μυστικά

Για να έχετε στιλπνά και υγιή μαλλιά πρέπει πρώτα απ' όλα να προσέξετε το λούσιμό τους. Επιλέξτε κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες τους, να τα ξεβγάζετε καλά και τελειώνετε με κρύο νερό. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται στιλπνά και γερά. Όταν τα φορμάρετε, εφαρμόστε μερικά τρικ για να μην αδυνατίσουν. Αντικαταστήστε την πλαστική βούρτσα με μία ξύλινη χτένα με φαρδιά δόντια, που ξεμπερδεύει απαλά και δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Με το κεφάλι κάτω, στεγνώστε με τα δάχτυλα και μετά σηκωθείτε σιγά-σιγά τρίβοντας απαλά τις άκρες.

Δώστε επίσης ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή σας: Η δίαιτα έχει επιπτώσεις στα μαλλιά. Ανοίγουν οι άκρες της τρίχας και έτσι είναι δύσκολο να διατηρηθεί το χτένισμα. Χαρίστε τους δύναμη και απαλότητα με ένα conditioner που χαρίζει όγκο χωρίς να τα κάνει να κολλάνε ή να προκαλεί λιπαρότητα.

Φριζάρισμα... τέλος!

Τι πρέπει να γίνει αν τα μαλλιά σας φριζάρουν; Καταρχήν, πρέπει να ξέρετε ότι τα μαλλιά φριζάρουν όταν τους λείπει η υγρασία, χάνουν τη λάμψη τους και φαίνονται θαμπά και κουρασμένα.
Για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα πρέπει να χρησιμοποιείτε ενυδατικά σαμπουάν και conditioner, που θρέφουν την τρίχα σε βάθος, μαλακώνουν τα μαλλιά και τους χαρίζουν την απαραίτητη υγρασία και λάμψη.
Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας, απλώστε σε ίσες ποσότητες κρέμα διαμόρφωσης σε συνδυασμό με ένα δυνατό τζελ κρατήματος.
Η κρέμα ενυδατώνει την τρίχα, ενώ ταυτόχρονα το τζελ κρατάει το χτένισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου