Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Λύση σε μερικές απορίες

Ερώτηση :Τα μαλλιά μου έχουν εξασθενίση από τις πολλές βαφές και σπάνε! Τι να κάνω ;;;


Απάντηση : Για να αποκτήσουν ξανά δύναμη και ζωντάνια, έχουν ανάγκη από εσωτερική αναδόμηση. Διάλεξε ειδικά σαμπουάν (όπως το Bain Volumactive Τιμή 18,10 και το Bain de Force Τιμή 18,10 από τη σειρά Resistance του Kerastase) που περιέχουν θρεπτικά και επανορθωτικά συστατικά, για να διατηρηθεί το χρώμα τους, να ενισχυθεί η δομή της τρίχας και να αποκτήσουν πάλι απαλότητα και λάμψη. Επιπλέον, κάνε μια αγωγή προοδευτικής αναδόμησης διάρκειας πέντε εβδομάδων με τα σωληνάρια Forcintense . Τέλος, απόφευγε τον ήλιο γιατί ξεθωριάζει το χρώμα τους. Για προστασία φόρεσε καπέλο ή χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα.

Ερώτηση :Τα μαλλιά μου είναι λεπτά και δεν έχουν καθόλου όγκο. Τι να κάνω ;;


Απάντηση : Διάλεξε ένα σαμπουάν για όγκο και μη χρησιμοποιείς κοντίσιονερ στη ρίζα, γιατί έτσι η τρίχα «βαραίνει» και ο όγκος μειώνεται ακόμη περισσότερο. Επίσης, δοκίμασε να τα βάψεις. Οι χρωστικές των βαφών θα προσθέσουν όγκο στη λεπτή τρίχα σου. Για ακόμη περισσότερο όγκο στέγνωνε τα μαλλιά σου κρατώντας το κεφάλι προς τα κάτω και απλώνοντας στις άκρες τον αφρό Volumactive .

Ερώτηση :Αισθάνομαι φαγούρα, ερεθισμό, τράβηγμα και τσούξιμο στο τριχωτό του κεφαλιού. Τι μου συμβαίνει ;


Απάντηση : Το άγχος, η κακή διατροφή, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα ακατάλληλα προϊόντα που χρησιμοποιείς έχουν κάνει το τριχωτό του κεφαλιού σου τόσο ευαίσθητο, ώστε να εμφανίζεται ξηροδερμία. Μη λούζεσαι με υπερβολικά ζεστό νερό, γιατί το πρόβλημα επιδεινώνεται. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αντιμετώπισε λοιπόν την ξηροδερμία με εξειδικευμένα προϊόντα σε συνδυασμό με μασάζ (που είναι από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες). Εκτός του ότι θα ωφελήσει τα μαλλιά σου, θα διώξει την ένταση και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Όσο για τα προϊόντα που σου χρειάζονται, ελα στα κομμωτηρια μας να σου μιλήσουμε για τη σειρά Dermo-Calm του Kerastase (εμείς
ξεχωρίζουμε το σαμπουάν Bain Vital Haute Tolerance, και την κρέμα Emulsion Hydra-Calmante .)


Ερώτηση :Τα μαλλιά μου είναι αφυδατωμένα και έχουν χάσει τη λάμψη τους. Τι μπορεί να φταίει ;

Απάντηση : Τα μαλλιά μου είναι αφυδατωμένα και έχουν χάσει τη λάμψη τους. Τι μπορεί να φταίει ;
Η κακή εμφάνιση των μαλλιών σου πιθανόν να οφείλεται σε λάθος περιποίηση. Αν χρησιμοποιείς δυνατά προϊόντα στάιλινγκ σε καθημερινή βάση, ίσως έχουν αφυδατωθεί. Για να τους ξαναδώσεις απαλότητα και λάμψη, χρησιμοποίησε για λίγο καιρό ειδικά σαμπουάν και μάσκες που θα τα ενυδατώσουν. Μια πολύ καλή μάσκα για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά είναι η Masquintense από τη σειρά Nutritive του Kerastase .
Αν έχεις ξηροδερμία :
1- Χρησιμοποίησε ειδική καταπραϋντική κρέμα για το δέρμα του κεφαλιού. ΄Ετσι θα βοηθήσεις να διατηρηθεί η υγρασία στην επιδερμίδα σου. Το δέρμα του κεφαλιού πρέπει να ενυδατώνεται όπως και το δέρμα του προσώπου.
2- Απόφευγε το ζεστό νερό. Το χλιαρό είναι καλύτερο για το τριχωτό του κεφαλιού και την ξηροδερμία
3- Ελάττωσε το στέγνωμα με το πιστολάκι, όσο είναι δυνατόν. Ωστόσο, αν σου είναι απολύτως απαραίτητο, περιόρισε τη χρήση του στη σκάλα με τη χαμηλή ένταση και το δροσερό αέρα
4- Για να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου χρησιμοποίησε βούρτσα ή χτένα με αραιά δόντια, αρχίζοντας από τις άκρες και συνεχίζοντας προς τα πάνω. Αυτό θα πρέπει να γίνεται σιγά – σιγά και όχι μια κι έξω !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου